Начало Други Българският болид Sin R1 GT4 втори в Холандия

Българският болид Sin R1 GT4 втори в Холандия

54
0

Българският отбор на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт спечели второ място в клас АМ и 9-то в общото класиране на пистата Зандвоорт в Холандия, където се състоя последния кръг от Европейските GT4 серии.

Зад волана на българския болид Sin R1 GT4, създаден от Даскалов, бяха румънските пилоти Серджио-Джордже Николае и 16-годишният Антон Едуард. Николае е трикратен шампион по картинг в Националния шампионат на Румъния, а през сезон 2016 участва в Националния Ендуранс Шампионат.

Антон Едуард стартира своята кариера в картинга още на 6 годишна възраст, на 14 години става шампион в Lupo Cup, а през тази година заема първа позиция във Formula Predator и става най-младият национален шампион с историята на Румъния. Освен това се занимава и с мотокрос от 11-годишна възраст.

Пистата Зандвоорт е традиционна спирка за участниците в Европейските GT4 серии. След откриването си през 1948 година, пистата с дължина 4.3 км, е домакин на голям брой състезания от Формула 1, а в наши дни Зандвоорт посреща редица серии, както и тематични събития в натоварения си календар.