Начало Други Българският суперавтомобил SIN R1 RS ще участва на Фестивал на скоростта в...

Българският суперавтомобил SIN R1 RS ще участва на Фестивал на скоростта в Гудууд

52
0

Безстрашни с пълна скорост: Рейсинг на ръба – това е темата на тазгодишния Фестивал на скоростта в Гудууд, Англия, на който ще участва и българският суперавтомобил SIN R1 RS.

Фестивалът на скоростта обединява някои от най-грандиозните пилоти и моменти от миналото и настоящето на моторните спортове. Тридневното събитие, което ще се проведе тази седмица от 25 до 28 юни, включва много атракции като: движещо се мото шоу, екшън спортове, мотоциклети, Формула 1 отбори и пилоти, дрифт шоу и над 90 звездни имена от моторспортната сцена. Можете още да видите суперколи и екзотични машини, някои от които никога не показвани пред публика. Една от тях ще бъде суперколата SIN R1 RS, дело на български инженери. Уличната версия на возилото притежава същата конструкция на рол кейджа, като състезателната SIN R1 GT4, с която създателят й Росен Даскалов катастрофира зрелищно преди 2 седмици на Ред Бул Ринг. Така колата доказа, че освен бърза и лека, е и изключително здрава.

Автомобилът не само ще бъде презентиран за гостите, но и ще изкачи известния хълм в Гудууд, който е главната атракция на Фестивала на скоростта. Това предизвикателство ще се провежда през целия уикенд, като хълмът се издига 90 метра от старта до финиша. Изкачването тества уменията на най-добрите пилоти в света – тяхната концентрация и скорост. Всеки ден, не по-малко от 300 коли и мотоциклети ще спринтират до върха на емблематичния хълм в една наистина вдъхновяваща проява на изпълнение, мощност и скорост. Автомобилите са групирани тематично в класове на сравними машини, като най-старият започва първи.

Гостите на Фестивала имат възможност да бъдат само на крачки от най-бързите, най-добрите и най-известните автомобили и мотоциклети в света и да наблюдават как се изкачват безкомпромисно по трасето. Ако искате да изпитате тази високооктанова страст, която не можете да усетите никъде другаде по света, посетете Фестивала на скоростта тази седмица.