Начало Formula 1 News Без наказание за Верстапен, Рикиардо: Беше повече лош късмет

Без наказание за Верстапен, Рикиардо: Беше повече лош късмет

21
0
Даниел Рикиардо

Макс Верстапен ще стартира от седма позиция в Гран при на Унгария. Холандският пилот на Ред Бул запази мястото си, след като бе разследван от стюардите за инцидент с Ромен Грожан (Хаас). Решението бе, че по случая няма да има по-нататъшни действия.

„Основният ми проблем днес бе липсата на сцепление, особено в Q3. Усещането с интермедии не бе лошо, но ситуацията се усложни сериозно, когато сложих гуми за мокро. Изглежда като че ли колата ни има известни проблеми на мокра писта и трябва да разберем защо нещата стоят по този начин. Вече знаехме, че имаме грижи със загряването на гумите и това си пролича”, заяви Макс.

„По принцип се чувствам комфортно в условия като днешните, но просто не бях в състояние да се справя. Сутринта не бяхме доволни и направихме някои промени по настройките. Смятам, че ситуацията щеше да е съвсем различна, ако не бе заваляло. Това ми дава увереност за утре, но старт от седма позиция няма да ме улесни. Мисля, че прогнозата е за сухо и топло време. Но ние не очаквахме и днешния порой, така че да видим какво ще стане.”

Даниел Рикиардо не прескочи Q2 и е на 12-о място на грида. Той отдаде провала най-вече на лош късмет.

„Имахме софт, които трябваше да използваме и сметнахме, че обиколка с тях ще е достатъчна за Q1”, обясни избора си на гуми за първия квалификационен сегмент австралиецът. „Малко ми усложниха живота, но все пак се справих, макар и на косъм. След това в началото на Q2 заваля и първата кола на трасето печелеше огромно предимство.”

„В първия ми бърз тур, който бе най-важен, [Ланс] Строл се завъртя пред мен и се наложи да се откажа. После ставаше все по-мокро, а бях изпуснал шанса си. При следващите опити просто се опитвах да оцелея в третия сектор. Трябваше да сложим и гуми за мокро, а те не са толкова бързи, колкото интермедиите. Така че всъщност беше повече лош късмет, отколкото лоша стратегия. Утре ще трябва да си пробивам път. Ще изпреварвам, ще намеря начин!”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter