Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Бурде във Формула 1 е несигурно, признава мениджърът му

Бъдещето на Бурде във Формула 1 е несигурно, признава мениджърът му

33
0

Мениджърът на Себастиен Бурде призна, че има някои опасения по отношение на бъдещето на французина във Формула 1.

Никола Тод, който също така работи и с Фелипе Маса, коментира, че въпреки силния край на сезона за Бурде, 29-годишният пилот все още няма договор с Торо Росо за следващата година.

„Това е един доста неприятен период” – казва Тод, син на бившия шеф на Ферари – Жан Тод.

Тъй като се смята, че Себастиан Буеми има големи шансове за едното място в Торо Росо, то изглежда, че другото място трябва да бъде решено между Бурде и Такума Сато.

Двамата пилоти имаха доста сходно темпо по време на тестовете в Барселона, но се говори, че Сато може да доведе със себе си и доста спонсори.

Тод казват, че ситуацията е доста тежка за шампиона от Формула 3000 и Чемпкар, „чиито постижения предизвикват завист в много пилоти”.

„Няма съмнение, че е неприятно да е ноември и да не знаеш какво ще правиш догодина. Затова и нашата цел, независимо дали ще остане във Формула 1 или не, е да се изясни ситуацията” – обяснява Тод. „В момента съм концентриран върху Формула 1. После… ще видим.”

„При всички положения обаче не съм разтревожен. Каквото и да се случи, бъдещето на Себастиен на върха на моторните спортове е гарантирано. Друг въпрос е дали това ще бъде Формула 1 или друг спорт” – завършва Тод.