Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Рено остава застрашено

Бъдещето на Рено остава застрашено

40
0

Рено бяха помилвани от Световния съвет по моторните спортове, но бъдещето на френския производител във Формула 1 все още изглежда несигурно.

Мнозина смятат, че от ФИА не наложиха никакви финансови и други санкции, за да гарантират участието на Рено, след като от Формула 1 се оттеглиха Хонда и BMW. Някои вярват, че Рено и Тойота ще са следващите, които ще си тръгнат от спорта, а фактът, че френският тим бе хванат в измама, определено не помага на надеждите им да се задържат в този спорт.

Президентът на Международната автомобилна федерация Макс Мозли коментира, че според него делото пред Световния съвет по моторни спортове по никакъв начин няма да повлияе на ангажимента на Рено към Формула 1. Британецът е уверен, че френският тим ще остане в този спорт.

Моментът за скандала определено бе доста неудобен. Всички автомобилни производители бележат спад в продажбите си, основният спонсор на Рено – ING – се оттегля от спорта в края на сезона, а Флавио Бриаторе – който в основата си е голям специалист – също няма да помага на екипа.