Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Рос Браун не е било поставяно под съмнение, заяви самият...

Бъдещето на Рос Браун не е било поставяно под съмнение, заяви самият шеф на Мерцедес F1

106
0
Рос Браун

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун заяви, че е разполагал с цялата подкрепа на борда на тима по време на скандала с теста, проведен с Пирели след Гран при на Испания. Той допълни, че позицията му в екипа никога не е била заплашена заради случая.

Отборът от Бракли бе официално предупреден (както и доставчикът на гуми) и няма да участва в теста за млади пилоти. Въпросът за бъдещето на Рос Браун обаче се обсъжда още от началото на годината – основно заради присъединяването на бившия технически директор на Макларън Пади Лоу към Мерцедес. Затова и в навечерието на трибунала отново се заговори кой би понесъл отговорността, ако екипът бъде сериозно санкциониран.

Честно казано, постът ми не бе дискутиран в нито един момент, така че ситуацията не се е променила – коментира англичанинът пред Скай Спортс. – Никога не знаеш какво е можело да се случи, ако изходът от разследването бе друг. Нещата се променят. Но бордът ни оказа голяма подкрепа в случая. И за тях бе важно да се покаже, че действията ни не са били с лош умисъл. Бяха наясно с всички факти относно станалото. Не бих могъл да искам по-голяма подкрепа от тях.

Според Браун наказанието Мерцедес да не участват в теста за млади пилоти си е значителна санкция:

– Всяко друго възприятие не е правилно. Имахме сериозна програма, планирана точно за тези изпитания с млади пилоти, така че наказанието определено ще попречи на отбора. Няма да имаме възможност да изпробваме и развиваме всичко, което имахме намерение.