Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер: Беше един ужасно труден уикенд

Бадоер: Беше един ужасно труден уикенд

53
0

На твърде недружелюбни въпроси трябваше да отговаря пилотът на Ферари Лука Бадоер в моторхоума на Ферари тази вечер. Колегията директно го атакува дали се чувства сигурен, че ще кара в Белгия след седмица, но италианецът обясни няколкократно, че е приел да кара, за да има тимът още една кола на пистата, която да завършва, както и да трупат опит – и той, и отборът. Нервите му все пак не издържаха и попита в прав текст британски колега дали е журналист и какво точно иска да чуе и чува ли изобщо какво е казал пилотът преди минути.

Все пак Джонатан Нобъл от Аутоспорт успокои обстановката и попита Лука дали изобщо е могъл да се наслади на мечтата си да кара за Ферари или по-скоро уикендът е бил много тежък.

Беше ужасно трудно, но все пак днес бях по-бърз от вчера и в крайна сметка изпълних това, за което дойдохме – заяви Лука, като специално благодари още на Михаел Шумахер за оказаната помощ. – Той пристигна най-вече, за да ми помогне, приятели сме и е наистина важно да получаваш съвети от седемкратен световен шампион, просто му благодаря, както и на целия тим.

Италианецът открито призна, че Формула 1 ужасно много се е променила за 10 години, като напрежението е станало още по-голямо.

При всички случаи Бадоер, който днес бе с около 3,5 сек по-бавен от съотборника си Кими Райконен, заяви, че е убеден, че на Спа ще се справи по-добре, защото там поне познава пистата.