Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер обвинява медиите за загубата на мястото си

Бадоер обвинява медиите за загубата на мястото си

57
0

Лука Бадоер обвини медиите, след като загуби временното място на Фелипе Маса във Ферари.

Джанкарло Фисикела ще кара болида на Маса до края на сезон 2009, след като дългогодишният тестер Бадоер бе най-бавният пилот във Валенсия и на Спа-Франкоршамп.

38-годишният италианец явно изпусна нервите си, като каза, че медиите – някои от които наричаше с прякора „Вижте-Колко-Сте-Ужасни“ – са най-лошият аспект от завръщането му във Формула 1 при тези трудни условия.

„Тези, които не разбират колко щети могат да причинят. Медиите играха фундаментална роля в решението да бъда заменен“ – каза Бадоер пред „Гадзета Спортива“.

Той твърди, че щеше да се представи много по-добре на Монца – една от любимите му и най-познати писти. Италианецът не пропусна да атакува и настоящите правила, които значително ограничават тестовете.

„Тези правила пречат на резервния пилот да тества и го правят жертва – това е възможно само във Формула 1″ – каза италианецът.

Ферари вече обявиха, че техен резервен пилот за 2010 година ще бъде Фисикела, а междувременно договорът на Бадоер със Скудерията приключва в края на настоящата година. Въпреки това настоящият тестер коментира: „Намерението ми е да остана. Приключих със състезанията, но отношенията ми с Ферари продължават.“