Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бадоер отрече, че Ферари търсят заместник и на него

Бадоер отрече, че Ферари търсят заместник и на него

55
0

Лука Бадоер заяви, че мястото, освободено времено във Ферари от Фелипе Маса е изцяло негово чак до завръщането на бразилеца.

38-годишният италианец бе избран от Скудерията за заместник на Маса, след като очакваното с огромен интерес завръщане на Михаел Шумахер не можа да се осъществи. Бадоер обаче отрече спекулациите, че той ще кара второто Ферари само докато Ферари намерят по-добра алтернатива.

„Няма фиксирана дата. Ще спра, когато Маса е в позиция да се завърне и когато това стане, аз ще се радвам много за Фелипе.

Но дотогава Ферарито е мое и на никой друг“, заяви Бадоер пред италианския вестник „La Stampa“ и сравни шанса си с печалба от лотарията.

Решението на Ферари да изберат тоно него бе подложено на сериозни критики, тъй като Бадоер вече е на 38 години и не се е състезавал от цяло десетилетие насам.

60-годишният вече Ники Лауда например заяви, че шефовете на Ферари е трябвало да вземат него за заместник на Маса, защото и той може да се справи толкова добре, колкото Бадоер.

„Това не ме притеснява. Лауда говори така за всички“, каза обаче италианецът по повод думите на трикратния световен шампион.