Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бахрейн отрича, че обмисля нощно състезание

Бахрейн отрича, че обмисля нощно състезание

43
0

Организаторите на Гран при на Бахрейн официално отрекоха твърдението, че планират провеждането на нощен старт от Формула 1 на пистата Сахир.
Малко по-рано през седмицата шефът на трасето Шаикх Салман заяви пред местни медии, че Бахрейн не е против да разгледа идеята за провеждането на нощна надпревара. Впоследствие обаче се появи официално опровержение на информацията, пуснато от страна на организаторите на Гран при на Бахрейн.
„Управляващите пистата Сахир искат да изяснят историята, която проучва възможността за превръщането на Гран при на Бахрейн в нощно състезание в бъдеще – започва изявлението. – За съжаление коментарите направени от шефа на трасето Шаикх Салман са били извадени от контекста от източника на цялостната информация. Въпреки че концепцията за нощно състезание е много интересна, сега тя не стой на дневен ред за пистата в Бахрейн.”
В изявлението се казва още, че сегашният час на състезанието е удобен за европейските и азиатски зрители и надпреварата се радва на огромен интерес от страна на публиката. В резултат организаторите не са започвали преговори с ФИА за изместване на състезанието през нощта.