Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бахрейн предложи да ваксинира F1, офертата бе отказана

Бахрейн предложи да ваксинира F1, офертата бе отказана

1167
0
Гран при на Бахрейн, Манама, Сахир
снимка: Пирели

Формула 1 не планира да ваксинира всички присъстващи на предсезонните тестове и първия кръг от сезон 2021 срещу COVID-19, заяви говорител на Либърти Медия след покана от Бахрейн да предостави ваксини за тази цел. Властите в страната са обяснили на ръководството на F1, че това би било част от програмата им, включваща различни събития. От Либърти са отговорили, че няма планове ангажираните в Гран при да се ваксинират преди да им дойде редът във Великобритания. Според източници на BBC се очаква отборите от Формула 1 да изпратят същия отговор до бахрейнските власти.

Организаторите в Бахрейн са изчислили, че пътуващите за предсезонния тест и първата надпревара от календара ще са в страната около три седмици.

„Това ни дава уникалната възможност да предоставим допълнителна защита за онези, които биха желали, под формата на ваксинация“, се казва в предложението.

В Бахрейн вече създадоха електронен „ваксинационен паспорт“. В страната са одобрени и се поставят 4 различни продукта. В момента мерките за идващите от чужбина включват PCR тест при пристигане и повторен тест на петия ден след пристигането. За пребиваващите над 10 дни се изисква трети тест – на десетия ден от пристигането в страната. Изследванията се насрочват чрез същото приложение, което ще служи и като ваксинационен паспорт.

Ограниченията заради пандемията от коронавирус повлияха на подготовката на някои отбори преди сезона. Хаас и Алфа Таури имаха грижи с инсталирането на двигателите си, тъй като инженерите на Ферари и Хонда не могат да се придвижват свободно. Всяко влизане в друга страна изисква карантина, а тимовете имат нужда от специалистите на място. Изискванията в отделните държави освен това се променят често заради измененията в конкретната обстановка в страните.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)