Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бахрейн също обмисля нощно състезание

Бахрейн също обмисля нощно състезание

46
0

Организаторите на Гран при на Бахрейн също са заинтересовани от идеята тяхната надпревара да се провежда през нощта подобно на тази в Сингапур. Те са склонни да експериментират, въпреки че часовият пояс, в който се намират, не налага изместването на старта в друго време.
Засега е уточнено, че през 2008 г. единствено в Сингапур ще се проведе нощно състезание, но Малайзия и Австралия също са заинтересовани от идеята. Наред с това домакините от Бахрейн обсъждат дали състезание през нощта ще се окаже печеливш ход за пистата Сакир.
„Ние не сме против идеята и е разбираемо, че ще съберем информация за това. Ще се опитаме да определим преимуществата и недостатъците на подобно начинание”, заяви шефът на трасето Шайкх Салман.
Европейските зрители няма да спечелят много от преместването на старта в друг час, но при провеждането на нощно състезание се очаква пистата да бъде посетена от повече зрители. Причината е, че в Бахрейн неделя в работен ден, а изместването на старта вечерта ще позволи на повече хора да гледат на живо надпреварата.
Естествено идеята все още само се обсъжда и евентуалният проект трябва да бъде предоставен и дискутиран с ФИА.