Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бахрейн се отказа да организира старта си в F1

Бахрейн се отказа да организира старта си в F1

32
0
Гран при на Бахрейн

Организаторите на Гран при на Бахрейн се отказаха да провеждат надпреварата в страната си, която стана предмет на сериозни полемики след връщането си в календара. След цяла седмица обсъждане и няколко странно променени позиции, самите хора в Манама решиха, че няма смисъл да се борят – председателят на Бахрейн Интернешънъл Съркюит Зайд Алзаяни отбеляза, че след като отборите са недоволни от промените, то не бива да се натиска за провеждане на нещо, което ще им донесе проблеми.

Стана ясно, че надпреварата не може да напредне и ние уважаваме това решение. Бахрейн винаги е имал желание да играе положителна роля в продължаващото развитие на Формула 1 – от въвеждането на F1 в Близкия изток до подпомагане на други страни да организират свои собствени стартове. Нямаме абсолютно никакво желание да гледаме състезание, което ще удължи сезона и ще отнеме удоволствието на пилоти, екипи или фенове. Искаме ролята ни в Гран при на да продължи да е позитивна и конструктивна. Затова – в най-добрите интереси на спорта – няма да преследваме пренасрочване на старта за този сезон – се казва в изявлението на Алзаяни.

Той благодари на екипи, състезатели, запалянковци, служители на трасето, спонсори и т.н., както и на всевъзможните федерации и организации като ФИА, ФОМ, бахрейнската автомобилна федерация и прочие за подкрепата през изминалите месеци.