Начало MotoGP News Байндър най-бърз след първите две тренировки в Япония

Байндър най-бърз след първите две тренировки в Япония

80
0
Брад Байндър, КТМ
Брад Байндър, снимка КТМ/ Rob Gray (Polarity Photo)

Брад Байндър беше най-бърз след първите две тренировки за Гран при на Япония в MotoGP. Пилотът на КТМ записа рекордна обиколка за 1:43.489 мин. Втори на 29 хилядни от времето на Байндър завърши световният шампион Франческо Баная (Дукати), докато трети остана Алейш Еспаргаро с Априлия.

Гран при на Япония е кръг №14 от тазгодишния сезон в MotoGP. Домакин на събитието е пистата Мотеги с дължина 4.801 км и разположена в префектура Точиги. Японското трасе е собственост на Хонда

Времето преди началото на първата свободна тренировка в Япония бе сухо и облачно. Температурата на въздуха бе 28 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 40. Този уикенд отсъстват Енеа Бастианини (Дукати), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Лука Марини (VR46 Дукати). Същевременно Кал Кръчлоу (Ямаха) кара с уайлдкард. Алекс Ринс (LCR Хонда) също се завръща след тримесечно отсъствие заради фрактура на глезена.

Мартин даде най-добро време в първата свободна тренировка в Япония. Пилотът на Прамак Дукати продължава да се намира в много добра форма. Втори бе Аугусто Фернандес, следван от Безеки, Баная, Мир и Байндър.

Условията в началото на втората тренировка в Япония бяха много близки с тези в първата. Температурата на асфалта падна с няколко градуса. Въпреки това бе необичайно висока за това време на годината.

Пилотите подобриха значително времената си във втората свободна тренировка за Гран при на Япония. Сесията е от голямо значение, тъй като определя кои се класират директно в Q2 и кои трябва да преминат през Q1. Имаше няколко инцидента с участието на Маркес, Куартараро и Раул Фернандес. Шесткратният световен шампион трябва да обяви бъдещето си в MotoGP съвсем скоро. Предполага се, че той може да отиде в Грезини Дукати.

Байндър в крайна сметка записа най-добрата обиколка във втората петъчна тренировка в Япония. Пилотът на КТМ подобри рекордна на пистата Мотеги, записан от Хорхе Лоренсо през 2015 г. Втори и трети завършиха Баная и Алейш Еспаргаро.

Четвърти завърши Хорхе Мартин (Прамак Дукати), следван от Марко Безеки (VR46 Дукати) и Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати). Директно участие в Q2 си гарантираха още Йохан Зарко (Прамак Дукати), Маверик Винялес (Априлия), Пол Еспаргаро (Tech3 GasGas) и Джак Милър (КТМ). Същевременно Алекс Ринс няма да вземе участие в остатъка от уикенда в Япония заради болки в крака.