Начало Автомобилни новини Българин стана собственик на 1 от 60 ексклузивни Jaguar F-Type Heritage 60...

Българин стана собственик на 1 от 60 ексклузивни Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

614
0
Jaguar F-Type Heritage 60 Edition
Jaguar F-Type Heritage 60 Edition; снимка: Jaguar

Един от най-верните фенове на луксозния британски бранд Jaguar, както и лоялен клиент на компанията Moto-Pfohe за последните 30 години, получи своя ексклузивен автомобил Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Моделът е създаден по повод 60-ата годишнина от създаването на спортния автомобил E-type. Само 60 екземпляра от този спортен автомобили със задвижване на всички колела ще бъдат на разположение за продажба по целия свят и един от тях бе предаден в България. Всеки е ръчно завършен от специалистите по персонализация в SV Bespoke (специалното подразделение за уникалност на Jaguar).

Специално създадената спецификация включва екстериорна боя в цвят Sherwood Green. Тя е оригинална за модела E-type и не се предлага на нов Jaguar от 60-те години на миналия век. Интериорът е двуцветен в Caraway и Ebony от естествена кожа Windsor. Този вариант също не се предлага при стандартните версии на F-TYPE.

Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition се предлага както във вариант купе, така и като кабриолет

Отличава се с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с покритие с ефект „диамант“, екстериорни акценти в цветове Gloss Black и Chrome и черни спирачни апарати. Сънародникът ни се е спрял на версия купе.

F-TYPE Heritage 60 Edition разполага с двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar и мощност от 575 к.с. Той е с въртящ момент от 700 Нм за изключително динамично шофирано при всякакви условия.

Ексклузивният модел ще донесе истинско удоволствие от шофирането на своя собственик, ускорявайки от 0-100 км/ч само за 3,5 секунди. F-TYPE разполага и с набор от технологии, фокусирани върху водача. Има реконфигурируем 12,3-инчов TFT екран с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro и пакет Smartphone с Apple CarPlay® като стандарт.

Всяко издание Heritage 60 Edition е създадено в завода на Jaguar’s Castle Bromwich във Великобритания и е завършено от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшир. Преди да бъде продаден подобен ексклузивен в световен мащаб модел от компанията Jaguar лично проучват бъдещия собственик, за да са уверени, че тяхната уникална по рода си рожба ще попадне в ръцете на грижовен стопанин, който знае как да се грижи за наследството и духа на Jaguar – марка, за будни, интелигентни и образовани хора.