Начало Други Българите в дъното на грида за надпреварата в GP2 Азия

Българите в дъното на грида за надпреварата в GP2 Азия

37
0

В дъното на стартовата решетка за надпреварата на дълга дистанция се класираха българските пилоти Владимир Арабаджиев и Пламен Кралев, каращи съответно за отборите на Пикет GP и Тридент Рейсинг в първия старт от сериите GP2 Азия за сезон 2009/2010 г.

Полпозишънът бе спечелен от италианеца Давиде Валсеки (iСпорт Интернешънъл), който бе най-бърз след чудесно представяне още в свободните тренировки на пистата Яс Марина Бей. Той бе и единственият състезател с време под 1:52 мин в тренировката за място на грида.

Най-бързата обиколка на Валсеки бе 1:51.964 мин, докато времената на Арабаджиев и Кралев бяха съответно 1:53.628 и 1:58.149 мин.

– Попаднах в трафик зад пилоти, които подготвят бързата си обиколка – бе обяснението на Владо след квалификацията. – Малко съм разочарован от стартовата си позиция. Очаквах повече. Жегата в пустинята тук не ни помага. Умората е много силна, но ще дам всичко от себе си през уикенда.

Кралев също не бе доволен от представянето си, след като даде време по-слабо от постижението си в свободните тренировки.

– Сесията ми бе прекъсната с извънредно мерене на болида , в резултат на което двигателят загря и се наложи да се охлажда. Загубих много време, а след това попаднах в трафик – каза той.

Пилотът на Тридент допълни, че е удовлетворен поне от това, че покри норматива за участие в надпреварата, а целта му за самото състезание е да финишира.