Начало Автомобили Български автомобили за българската пожарна

Български автомобили за българската пожарна

405
0

Българският автомобилен производител Литекс Моторс предаде днес 27 автомобила Great Wall Н6 Made in България на българската пожарна. Ключовете бяха връчени лично от мениджър ключови клиенти на Литекс Моторс Ясен Попов, на приемателната комисия към отдела за пожарна безопасност.

Най-новият модел на марката – високопроходимият Н6, който вече се произвежда у нас, ще подпомага работата на служителите от отделите „Пожарна безопасност и защита на населението” на територията на цялата страна. Предаването на автомобилите е част от обществена поръчка, спечелена по европейска програма за регионално развитие, с което Great Wall моделите отново се доказват като най-доброто и разумно решение по съотношение цена/качество.

Great Wall Н6 е ново поколение SUV, отличаващ се с модерна визия и просторен и комфортен интериор. Той е перфектен както за градска и извънградска среда, така и за ползване извън пътя. Моделът се отличава от останалите модели в сегмента, като предлага умела комбинация от технически характеристики и високо ниво на оборудване, придаващи допълнителен комфорт на пътниците. Той разполага с 2-литров, рафиниран и икономичен, комън рейл турбо дизелов двигател, с 6,8 л. среден разход, интелигентно 4х4 задвижване, ESP стабилизираща програма, START-STOP система за пестене на гориво, 4-сензорен асистент за паркиране и камера за заден ход, РКЕ безключов достъп и стартиране на двигателя, просторен багажник, сензори за светлина и дъжд, енерго-абсорбиращи брони с хромирани елементи и много др.

Great Wall Н6 е най-продаваният SUV за 2012 и 2013 г. в Китай.