Начало Рали Български триумф на рали Ковасна

Български триумф на рали Ковасна

521
0
снимка; Стефан Итов

Два български екипажа завършиха на първите две места в 15-ото издание на снежното рали Ковасна. Надпреварата се проведе този уикенд в Румъния. Победата взеха Юлиян Телийски/Александър Димитров-Пъчката с Мицубиши Лансър Ево 9, следвани на половин минута от Георги Янков/Цветан Балджиев (Мицубиши Лансър Ево 9).

Успехът на българите се допълва от 5-о място на Георги Гераджиев/Георги Гаджев (Форд Фиеста Рали4), които са и втори в клас RC4, както и от Никола Мишев/Ангел Башкехайов (Пежо 208 R4), които са 4-и в RC4. Те успях да напреднат с цели 4 места в неделния ден.

За Телийски това бе едва второ рали в кариерата и първо в Ковасна. Надпреварата за него и Пъчката не мина без проблеми. Във втория ден ден двамата останаха без турбо. Затова Телийски рискува повече в една от отсечките на спускане – под номер 6, за да намали загубите. Той спечели общо 4 отсечки, срещу 3 за Янков/Балджиев.

Това бе осмо участие за Янков и седмо за Балджиев, като и за двамата това е най-доброто класиране досега. На 3-а позиция в надпреварата завършиха Пауло Сория и Марсело дел Оханесян с Пежо 208 R2. Те изостанаха на 1 минута и половина от победителите и с първи сред автомобилите с един двигателен мост.

Юлиян Телийски/Александър Димитров-Пъчката с Мицубиши Лансър Ево 9