Начало Картинг Българският шампион Мишел Георгиев спечели и старта в Букурещ.

Българският шампион Мишел Георгиев спечели и старта в Букурещ.

58
0
KZ-2,картинг,Мишел Георгиев

От 6 до 8 май в Букурещ се проведе Гран при на Румъния, втори кръг от шампионата по картинг в зона Югоизточна Европа SEEKZ. Втора поредна победа в шампионата в клас KZ2 спечели Мишел Георгиев. (Мишел е шампион за 2008, 2009 и 2010 г.)

Състезанието се проведе в четири манша, като първите два бяха на суха писта, а вторите – при силен дъжд. Мишел Георгиев завърши първи след отлично пилотиране, независимо от лошите метеорологични условия.

След отлична квалификация, спечелена с повече от половин секунда пред втория, състезателят на София Ауто Рейсинг Тийм взе три от маншовете с над 10 секунди преднина пред конкурентите си, сред които и Владимир Арабаджиев. В четвъртият манш Георгиев води убедително, но отпадна две обиколки преди финала след изхвърчане на една от гумите му и победата взе Александър Стоев.

Като продължение на изключително успешната 2010 г. настоящият сезон започва отлично за Мишел Георгиев с две победи от две състезания в зона Югоизточна Европа (в Хасково и Букурещ) и убедително лидерство в борбата за титлата в клас KZ2. Предстоят му стартове от световните серии (WSK), а преди Европейската купа на 15 юни шампиона ще направи тест в Германия с отбора на CRG Racing.