Начало Други Българско шампионско шоу този уикенд

Българско шампионско шоу този уикенд

40
0
?????????? ???

Шампионско шоу с участието на утвърдени български автомобилни пилоти и състезатели, представляващи новата генерация в спорта, ще се проведе този уикенд.

За трети пореден път Владимир Илиев заедно със сина си Димитър Илиев организира шампионско шоу. През тази година изданието му е планирано за 12 декември на писта Дракон край Пловдив. Замисълът е надпреварата да стартират общо 16 професионални пилоти, разпределени в 8 преки двубои. Двамата пилоти, изправящи се един срещу друг в конкретния старт, ще карат еднакви серийни модели, подсигурени от автомобилните представителства в България.

По време на пресконференцията, организирана за медиите, бе изтеглен и жребият за началните двубои, както и колите, с които съответната двойка пилоти ще се състезава. В резултат шампионското шоу ще се започне със следната схема:

1. Румен Дунев срещу Николай Диков (и двамата с Волво S60)

2. Флорентин Петре срещу Веско Недевски (и двамата с Форд Фиеста)

3. Димитър Илиев срещу Кирил Илиев (и двамата с Опел Астра)

4. Тихомир Стратиев срещу Крум Георгиев (и двамата с Шевролет)

5. Георги Пейчев срещу Калин Гълъбов (и двамата с Шкода Октавиа)

6. Емил Денев срещу Кирил Величков (и двамата срещу Шкода Фабиа)

7. Боби Борисов срещу Росен Даскалов (и двамата с Волво S60)

8. Тодор Славов срещу Ани Ванков (и двамата с Форд Фиеста)

Зад забавната инициатива обаче се крие сериозна и истински благородна идея. Всички събрани средства по време на шампионското шоу и допълващите го прояви (демонстрации по Авто крос, Рали крос и Оф роуд и още много изненади за публиката), ще бъдат дарени на Института за детско психично здраве и развитие в София.

Шоуто ще стартира в 10 ч сутринта тази неделя.