Начало MotoGP News Баная най-бърз след края на петъчния ден в Мизано

Баная най-бърз след края на петъчния ден в Мизано

66
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Мишлен

Франческо Баная оглави класирането след края на петъчния ден на Мизано. Пилотът на Дукати записа най-добрата обиколка за 1:30.685 мин. Втори и трети финишираха Марк Маркес (Грезини Дукати) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати).

Мизано е домакин на 13-ти кръг от сезон 2024 в MotoGP. Състезателният уикенд се провежда на едноименната писта с дължина 4.226 км и разположена близо до Рими. Това е първият от общо два кръга, които ще се проведат на Мизано. Вторият заменя отменената Гран при на Казахстан.

Времето преди началото на първата свободна тренировка на Мизано беше сухо и слънчево. Температурата на въздуха беше 27 градуса, а на въздуха- 33. В сесията не взе участие Жоан Мир. Пилотът на Хонда не се чувстваше добре и щеше да бъде прегледан по-късно днес.

Мартин зададе темпото след края на първата свободна тренировка в Мизано. Пилотът на Прамак Дукати се надява да продължи положителната си серия и да увеличи аванса си в общото класиране. Втори и трети финишираха Марк Маркес и Пол Еспаргаро. Пилотът на КТМ записва трето участие с уайлдкард от началото на сезона. Баная остана едва осми в сесията. Италианецът все още не е на 100 % след инцидента с Алекс Маркес в Гран при на Арагон. Вчера Баная се извини на своя колега заради думите, които изрече по-рано

Условията във втората тренировка бяха подобни на тези в първата. Температурата на въздуха беше 28 градуса, а тази на асфалта се повиши до 40. Мир отново не се чувстваше много добре и най-вероятно нямаше да запише обиколка през днешния ден на Мизано.

Баная записа най-добрата обиколка във втората петъчна тренировка на пистата Мизано. Така той даде сериозна заявка за утрешната квалификация и спринт. Веднага зад него се наредиха Марк Маркес и Мартин.

Следващите три места бяха заети от Франко Морбидели (Прамак Дукати), Енеа Бастианини (Дукати) и Педро Акоста (Tech3 GasGas). Зад тях бяха Марко Безеки (VR46 Дукати), Маверик Винялес (Априлия), Фабио Куартараро с Ямаха и Джак Милър с КТМ. Всички те си гарантираха директно участие в Q2 през утрешния ден.