Начало MotoGP News Баная: Предпочитам да печеля на пистата, а не защото някой ме е...

Баная: Предпочитам да печеля на пистата, а не защото някой ме е пуснал пред себе си

214
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная коментира битката за титлата през сезон 2022 в MotoGP. Пилотът на Дукати заяви, че не се нуждае от отборни заповеди, за да се бори за тазгодишния трофей.

Баная изостава с 10 точки от лидера в шампионата и настоящ световен шампион. Италианецът спечели 4 от последните 5 старта в шампионата и стопи огромна част от дефицита си спрямо своя колега от Ямаха. Изоставането на Баная щеше да бъде още по-малко ако не бе загубил 5 точки в Гран при на Арагон. Тогава той бе изпреварен от бъдещия си съотборник в заводския тим на Дукати Енеа Бастианини.

Засега от Дукати не смятат да използват отборни заповеди и да заповяда на останалите състезатели, каращи мотори на марката да пускат Баная пред себе си. 25-годишният състезател категорично заяви, че не се нуждае от помощ и отборни заповеди, за да се бори за първенството.

„Честно казано, не мисля, че имам нужда от помощ, за да бъда отпред“, сподели Баная.

„Предпочитам да печеля на пистата, а не защото някой ме е пуснал пред себе си.. Но във всеки случай не знам за подобно решение. Казах на всички в Дукати, че желанието ми е да ме оставят да правя това, което желае най-много.“

„Ако те решат нещо различно, то няма да е свързано с ме. Лично аз ще се състезавам, ще се опитам да бъда отпред и ще се опитам да спечеля. Това ще бъде основната ми цел, както направих в Мизано и Арагон.“

Сънародник на Баная Енеа Бастианини също има шансове за титлата. Състезателят на Грезини Дукати изостава с 48 пункта от Куартараро, въпреки че кара миналогодишния мотор на италианците. Той заяви, че не получавал никакви инструкции да помага на Баная в предстоящия уикенд в Япония.

„Има голяма въпросителна относно тази ситуация“, каза той, когато бе попитан за отборните заповеди.

„Освен това медиите много наблягат на това. Мисля, че ситуацията в моята кутия засега е много спокойна. Чувството ми е добро. Вярвам, че в Дукати също искат повече спокойствие в редиците си.“

„За момента нямам отборни заповеди. Ще видим какво ще се случи в следващите стартове ако се намирам пред Баная. Вече съм по-близо до шампионата, но все още изоставам от Фабио. Ако искам да се справя с него, трябва да давам 100 % от себе си до края на сезона“, допълни Бастианини.