Начало MotoGP News Баная с рекордно постижение във финалния ден тестове на Сепанг

Баная с рекордно постижение във финалния ден тестове на Сепанг

180
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная беше най-бърз в последния ден от предсезонните тестове в Сепанг. Пилотът на Дукати направи рекордна обиколка за 1:56.682 мин. Така двукратният световен шампион подобри постижението на малайзийското трасе, записано вчера. Втори на 0.172 сек. от времето на Баная финишира Хорхе Мартин от тима на Прамак Дукати. Третото място бе заето от вчерашния първенец Енеа Бастианини също с Дукати.

Малайзия приема първите официални предсезонни тестове за сезон 2024 в MotoGP. Домакин на изпитанията е прочутата писта „Сепанг“. По време на тези тридневни тестове участват всички титулярни пилоти в кралския клас, както и някои тестови такива

Днес се проведе последния трети ден изпитания в Сепанг. Трасето е с дължина 5.543 км и разположена недалеч от столицата на Малайзия Куала Лумпур. Сепанг е един от традиционните домакини на стартове от MotoGP през последните 25 години.

Времето днес бе облачно, горещо, сухо и с висока влажност. Липсата на дъжд позволи на пилотите и отборите от MotoGP да изпълняват своята подготовка без особени затруднения.

Баная поведе още в началната фаза от третия тестови ден на Сепанг. Пилотът на Дукати показа много добра скорост, след като не блестеше толкова през първите два дни. Междувременно Жоан Мир претърпя катастрофа, но не получи травма.

С напредване на времето пилотите от MotoGP започнаха да правят спринтови симулации. Тези кратки надпревари остават част от графика на шампионата и през тази година. В челото Баная водеше пред Мартин, Бастианини, Алекс Маркес и Алейш Еспаргаро. Същевременно Марк Маркес продължаваше адаптацията си към мотора на Дукати.

Баная в крайна сметка завърши тестовете в Сепанг с най-добро време. Пилотът на Дукати подобри още веднъж рекорда на трасето в Малайзия. Втори остана Хорхе Мартин. Испанецът беше най-бърз в първия ден изпитания. Третото място пък остана за другият заводски пилот на Дукати Енеа Бастианини.

Четвъртото място беше заето от Алекс Маркес (Грезини Дукати). Пети и шести се класираха Алейш Еспаргаро (Априлия) и Марк Маркес (Грезини Дукати). Топ 10 в края на тестовете на Сепанг допълниха Фабио Ди Джанантонио (VR46 Дукати), Педро Акоста (Tech3 GasGas), Жоан Мир (Хонда) и Брад Байндър (КТМ). Най-много турове завъртя Лоренцо Савадори. Италианецът замества Раул Фернандес в тима на Тракхаус Априлия.