Начало MotoGP News Бастианини начело във втория ден тестове в Малайзия

Бастианини начело във втория ден тестове в Малайзия

125
0
Енеа Бастианини
Енеа Бастианини, снимка Мишлен

Енеа Бастианини финишира на първа позиция след края на втория ден тестове в Малайзия. Пилотът на Дукати записа рекордна обиколка за 1:57.134 мин. Втори на 0.134 сек. финишира Хорхе Мартин от тима на Прамак Дукати. Третото място остана за Брад Байндър с КТМ.

Малайзия приема първите официални предсезонни тестове за сезон 2024 в MotoGP. Домакин на изпитанията е прочутата писта „Сепанг“. По време на тези тридневни тестове участват всички титулярни пилоти в кралския клас, както и някои резервни

Миналата седмица се проведе така нареченият „шейкдаун“ в Малайзия. На него участваха единственият новобранец за сезон 2024 Педро Акоста, както и останалите тестови пилоти. Титулярните състезатели на Хонда и Ямаха също се включиха на този тест в Малайзия. Двете марки получиха повече време за тестове заради новите правила, които бяха определени от Дорна и ФИМ. Целта на тези компенсации е Хонда и Ямаха да наваксат голямото изоставане, което са натрупали спрямо европейските производители.


Времето преди началото на втория ден от тестовете в Малайзия отново бе горещо и с висока влажност. Въпреки това вероятността за валежи бе минимална.

Мартин водеше през по-голямата част от днешните изпитания в Малайзия. Испанецът беше най-бърз през вчерашния ден. Тази година Мартин се надява да спечели световната титла, след като миналия сезон беше победен от Франческо Баная. Второ време даде Байндър, следван от Алейш Еспаргаро и Баная.

Мартин остана начело преди последните 90 мин. от изпитанията в Малайзия. Подобно на своите колеги, испанецът също трупаше повече обиколки със своята машина. Марк Маркес пък тестваше лимита на миналогодишния мотор на Дукати.

В последния един час Бастианини успя да измести Мартин от върха. Италианецът се чувстваше много комфортно върху новия мотоциклет на Дукати. Бастианини изживя една изключително трудна кампания, в която спечели само една победа и се сблъска с няколко контузии.

Бастианини в крайна сметка завърши втория ден тестове в Малайзия на първа позиция. Втори финишира Мартин. Третото място остана за Байндър. Южноафриканецът се надява да направи крачка напред с подобрената машина на КТМ.

Четвърти и пети в днешните тестове завършиха Алейш Еспаргаро (Априлия) и Франческо Баная с Дукати. Шести финишира Фабио Ди Джанантонио (VR46 Дукати), следван от Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Педро Акоста (Tech3 GasGas). Място в челната десетка намериха още Марко Безеки (VR46 Дукати) и Жоан Мир с Хонда. Класацията по най-много направени обиколки беше оглавена от Марк Маркес (Грезини Дукати). В изпитанията не взеха участие Франко Морбидели (Прамак Дукати) и Раул Фернандес (Тракхаус Априлия).