Начало Други Бангкок посреща Състезанието на шампионите

Бангкок посреща Състезанието на шампионите

56
0
ROC

Бангкок и стадион Раджамангала са готови да посрещнат тазгодишното издание на Състезанието на шампионите през уикенда. Преобразяването на спортното съоръжение в писта приключи по-рано тази седмица. Това ще е 25-о провеждане на събитието, което събира някои от най-големите звезди в автомобилния спорт от цял свят.

Днес на стадиона ще се проведат надпреварите за Тайланд и Азия. Утре е Купата на нациите, а в неделя — индивидуалната надпревара. Състезанията са придружени с множество допълнителни събития за забавление на публиката, включително рок фестивал.

Сред атракциите са демонстрации на шампионския Ред Бул на Себастиан Фетел и Ямаха-та, с която Хорхе Лоренцо спечели втора титла в МотоGP. И двамата са сред участниците в Състезанието на шампионите. Там ще ка още седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, осемкратният победител в Льо Ман Том Кристенсен, петкратният шампион в 500 куб. см Мик Дуан, миналогодишният победител в Състезанието на шампионите Себастиен Ожие, Дейвид Култард, Ромейн Грожан, Райън Хънтър-Рей и т.н.