Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болидът на Макларън догодина може да е оцветен в папая оранжево

Болидът на Макларън догодина може да е оцветен в папая оранжево

83
0

Болидът на Макларън догодина може да е оцветен в папая оранжево. Това обяви изпълнителният директор на тима Зак Браун. Екипът от Уокинг е близо до това да вземе решение каква ще е цветовата схема на колата за следващия сезон и по думите на Браун тя може да е съставена основно от историческото за тима папая оранжево.

С него са оцветени едни от първите болиди на екипа за Формула 1 и Кан-Ам сериите в САЩ в края на 60-те години на миналия век. В такъв цвят бе и болида на Ферннадо Алонсо, с който испанецът се състезава в 500-те мили на Индианаполис по-рано тази година.

„Започнали сме да мислим какви ще се цветовете на колата, каза Браун по време на уикенда в Остин. – Мисля, че феновете със сигурност искат да бъдем с папая оранжево. Когато направихме колата за Индикар по този начин, получихме огромен брой съобщения, които ни призоваваха да оформим така и колата за F1.

Чакаме някои решения на спонсорите ни, които също могат да вземат отношение относно това как ще изглежда болидът. Бихме искали да запазим поне малко оранжевото. Мисля, че то е част от нашата идентичност. Избор на розово би било малко екстремно.“

Браун заяви още, че е оптимист относно намирането на нови спонсори за тима за 2018 г., но се съмнява, че екипът ще си намери основен спонсор в близко бъдеще. Макларън е без такъв от края на 2013 г., когато Vodafone напусна екипа.