Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело близо до сделка с Уилямс

Барикело близо до сделка с Уилямс

48
0

Рубенс Барикело е много близо до сключването на договор с екипа на Уилямс за 2010 г., твърдят запознати.

Понастоящем, особено след двете победи за Браун GP, кариерата на бразилеца във Формула 1 е във възход и това може да доведе до оставането му в световния шампионат поне още година. Същевременно усилено се говори за напускането на Нико Розберг от Уилямс. По тази причина отборът на сър Франк усилено търси нов пилот и предпочита да заложи на опита и доказаната скорост на Барикело.

Подобни стремежи са подсилени и от факта, че другият нов пилот в Уилямс вероятно ще е Нико Хюлкенберг. Той обаче тепърва ще дебютира във Формула 1 и наличието на опитния бразилец в тима би балансирало нещата.

Желанието за един млад и друг опитен състезател бе потвърдено от техническият директор на Уилямс Сам Майкъл по време на уикенда в Сингапур:

„Ако разполагаш с някой много опитен, това е чудесно, защото разбира от настройки и в коя посока да поеме развитието на колата. Ако другият ти пилот пък е млад, той носи невероятна доза ентусиазъм със себе си.“

Според последната информация Барикело наскоро е посетил фабриката на Уилямс, където е обсъждал плановете на отбора за следващия сезон. Все още няма подписан договор между двете страни, но се очаква това да се случи съвсем скоро.

Въпреки че Барикело е близо до сделка с Уилямс, не е изключено от Браун GP да го запазят, ако не се споразумеят с Бътън за финансовите параметри на договора му.