Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело ядосан на отбора си

Барикело ядосан на отбора си

47
0

След девет състезания през тази година изглежда, че нервите на най-опитния пилот в Гран при, Рубенс Барикело, просто вече не издържат. Бразилецът все още няма победа въпреки превъзходството на екипа от началото на сезона.

Освен това английският екип явно фаворизира, макар и завоалирано британеца Дженсън Бътън, както намекна Барикело преди няколко състезания, когато тактиката на Бътън бе сменена в движение за сметка на тази на съотборника му.

В последствие англичанинът отмъкна почти сигурната победа на бразилеца и от тогава безоблачното съжителство на двамата се промени. След края на състезанието на Нюрбургринг Барикело директно обвини тима за лошото представяне, като предупреди, че ако нещата продължат по този начин изглеждащите до скоро едва ли не като сигурни титли при пилотите и конструкторите могат да бъдат загубени.

“Това бе чудесна демонстрация на нашия отбор, как се губят състезания”, “съскаше” Барикело след края на надпреварата. “Аз лично съм невероятно ядосан на нашето представяне днес. Всичко, което се изискваше от мен го направих без грешка.

Поведох след първия завой, но после отбора ми помогна да се срина в класирането. Ако продължаваме по същия начин ще загубим титлите. Много ми е мъчно за пропуснатото днес, но сам не мога да направя нищо.”

37-годишният Барикело поведе веднага след старта въпреки че бе ударен леко от победителя Уебър. В последствие австралиецът бе наказан за това си действие.

След първия си стоп обаче Барикело бе задържан доста време от сънародника си Фелипе Маса, при второто спиране в бокса пък маркуча на системата за презареждане стачкуваше.

След третия пък Барикело остана и зад Бътън, който в крайна сметка преживя доста тежко състезание без никакви надежди за успех. Ако някой се съмнява в лоялността на екипа може би трябва да споменем че заедно с влизането и излизането Рубенс е загубил 22,570 сек, а Бътън 0,2 сек повече. Британецът обаче влезе обиколка по-късно, в която явно е натрупал необходимия аванс.

Това обаче не успокоява Барикело, според когото победата била възможна в днешния ден.

“Ако трябва да съм честен ми се иска да се кача веднага в самолета и да си замина за вкъщи. Нямам никакво желание да говоря с никого от отбора. Всичкото това “бла-бла” просто не ми е нужно и не ме интересува.”

Дали с тези си критики Рубенс не си прави лоша услуга е под въпрос, но това едва ли го интересува точно в този момент, когато горещата му кръв говори…