Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Колата върви по-добре на по-хладно

Барикело: Колата върви по-добре на по-хладно

79
0

4-а и 5-а позиция на стартовата решетка за Рубенс Барикело и Дженсън Бътън са добър резултат, заяви Рос Браун след квалификацията на пистата Яс Марина Бей.

– Болидът ни все още е много конкурентоспособен, но като че ли Ред Бул и Макларън са пред нас тук. Особено предизвикателство е да се настрои колата този уикенд, тъй като сесиите се провеждат различни условия – призна бразилецът. – Към края на деня автомобилът сякаш е с по-добро поведение, когато е по-хладно. Със Себастиан [Фетел] сме много близо в класирането за шампионата и ще се боря за най-добър резултат.

Новият световен шампион Дженсън Бътън остана на малко повече от десета от секундата зад съекипника си, след като оспорваше лидерската позиция на Люис Хамилтън (Макларън) в първите две части на тренировката за място на грида.

– В последния квалификационен сегмент с повече гориво и нови гуми се появяваха сериозни вибрации всеки път, когато натиснех спирачките, от което воланът направо трепереше. При толкова гладка писта всяко подобно смущение води до нестабилност на предницата, а това не е най-удобният вариант за управление – обясни ситуацията англичанинът.

Екипът изследва причините за появилите се вибрации, като се надява да разреши проблема преди надпреварата.