Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело показва огромен потенциал на Уилямса, но Фетел е най-бърз

Барикело показва огромен потенциал на Уилямса, но Фетел е най-бърз

79
0
Барселона,Фернандо Алонсо

Световният шампион Себастиан Фетел с Ред Бул бе най бърз в първата половина от втория ден на тестовете в Барселона. Фетел симулира квалифкации в края на работата си преди обяд. В къса серия от обиколки германският пилот бе най-бърз. Изключително впечатление обаче, направи второто време на Рубенс Барикело. Бразилецът бе по-бърз с повече от секунда от третия, четвъртия и петия (Нико Розберг с Мерцедес, Пол ди Реста с Форс Индия и Фернандо Алонсо с Ферари).

Така Барикело за първи път в голяма степен разкри огромния потенциал на Уилямс.
Неговата перфектно оформена задна част създава отлично притискане към пистата.
Авангардната кола имаше проблеми в предишните дни, но днес направи цели шестдесет и шест обиколки.

В същото време фаворитите бяха доста по-пестеливи. Алонсо започна с три серии и общо двадесет и пет тура. Световният шампион Фетел завъртя първо само една серия от пет обиколки, а общо направи осемнадесет с много симулации за спиране в бокса. Питовете ще са особено важни през новия сезон заради слагането на нови гуми, тъй като дори износването на най-твърдия тип (с какъвто се кара най-вече днес) е доста сериозно.

Малко преди обедната пауза Фетел излиза на два пъти за къси серии и показа отлична скорост. Програмата му продължи със симулацията на спирания в бокса. Направи впечатление, че само при Алонсо скоростта се запазва в продължение на няколко тура. Испанецът постигна на два пъти топвреме във вторите обиколки от излизането си.

Днес обаче работата му бе прекъсвана на два пъти заради проблеми в електрическата система и механиката.