Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело посвети победата си на Маса

Барикело посвети победата си на Маса

37
0

10-а победа в кариерата си извоюва днес Рубенс Барикело в Гран при на Европа. Успехът му е и №100 за бразилски пилот във Формула 1. Дженсън Бътън от своя страна стартира лошо, загуби позиции и допусна грешка, преминавайки през шикан. Изпревари съперници в бокса, като в крайна сметка се добра до две точки за седмо място.

Така след 11 от 17 старта за сезон 2009 г. Браун Гран при води в шампионата на конструкторите със 126 точки, а Бътън все още е лидер при пилотите със 72.

– Фантастичен ден! Невероятно е, никога няма да забравя този уикенд. Дори след пет години не забравяш как се побеждава, чувството е невероятно! Инженерът ми Джок Клиър бе великолепен днес, отборът свърши фантастична работа с два отлични питстопа. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и посвещавам победата си на цяла Бразилия, но в частност на страхотния ми приятел Фелипе Маса! Надявам се скоро да се върне, за да се състезаваме отново заедно – емоционално възкликна Рубенс, който танцуваше дълго след слизането си от подиума.

Бътън се оправда с лошия старт, заради който изостана в колоната и се озова в трафик. Все пак отбеляза, че целта Браун да са пред Ред Бул е изпълнена. Самият Рос Браун също бе доволен от резултата.

– Знаехме, че повече гориво ще ни даде предимство, но въпреки това Рубенс трябваше да кара на максимума си, за да има шанс за победа. Когато му казах по радиото, че трябва да направи няколко бързи обиколки, той го направи. Великолепно представяне и напълно заслужена победа. Всички сме доволни за него – заяви Браун.