Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело пръв в петък на Индианаполис

Барикело пръв в петък на Индианаполис

34
0

Ферари бяха най-бързи в първите свободни тренировки за Гран при на САЩ късно снощи, но този път Рубенс Барикело изпревари Михаел Шумахер. Бразилецът даде най-добро време и в двете сесии след доста оспорвана борба.
Първата тренировка мина сравнително спокойно, само с едно спиране – 40 минути след началото. Причината бе Джанмария Бруни. Италианецът завъртя Минарди-то си и блокира, поради което се наложи сесията да бъде прекратена за малко, за да го изтеглят.
Много по-накъсана се оказа втората сесия. Първо Бьорн Вирдхайм спря в питлейна. Пет минути по-късно Дейвид Култард (отново) бе принуден да избутва Макларън-а си, този път заради повреда на електричеството. Малко след него Фернандо Алонсо изпусна контрола над колата на влизане в 11-ия завой и се завъртя, удряйки леко предпазната бариера. Най-сериозният инцидент обаче бе между Такума Сато и Фелипе Маса. Японецът реши да изпреварва колегата си от Заубер и мина от вътрешната страна на Фелипе. Маса не отстъпи, двамата се удариха и изхвърчаха от трасето. БАР-ът блокира и това доведе до най-дългото (10-минутно) спиране на тренировката.
Междувременно Михаел Шумахер работи по обичайната си петъчна програма, поради което не остана особено притеснен от по-лошото си време в сравнение с това на Барикело. Според някои наблюдатели световният шампион е изпробвал по-твърдите гуми на Бриджстоун и това също може да е причина за по-слабото постижение.