Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело разочарован заради изпуснатата победа

Барикело разочарован заради изпуснатата победа

29
0

Рубенс Барикело бе разочарован от факта, че не успя да вземе победата в състезанието за голямата награда на Испания. Промяната в стратегията му даде шанс на съотборника му Дженсън Бътън да го изпревари и да му отнеме победата. Въпреки, че с второто си място Барикело допринесе за двойната победа на Браун GP днес, той определено бе разочарован след края на състезанието.

Състезанието тръгна доста добре. Направих страхотен старт и излязох на първа позиция. Движех се малко по-бързо от Дженсън и разполагах с гориво за две обиколки повече. Всичко вървеше доста добре и тогава чух, че са променили стратегията на Дженсън и аз трбяваше да продължа да натискам, обясни бразилецът.

След като вече бе разбрал за промяната в стратегията на съотборника си, Барикело натисна още повече, за да може да достигне по-голяма разлика.

„Третият ми комплект гуми не бе добър. Не знам дали нещо по колата бе счупено или бе нещо друго. Вече не можех да поддържам преднината си така, както го правех с предишния чифт, така че може би е станало нещо с колата. Така че след това започнах да се боря. Водех една мъчителна борба да задържа колата на пистата и в крайна сметка финиширах втори“, продължи той.

„Голямо благодаря към цялата група, защото и в Европа отново сме първи и втори. Разочарован съм, защото не спечелих състезанието, тъй като смятах, че то ми е в кърпа вързано днес, но все пак това е едно голямо постижение за тима“, завърши Барикело.