Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело се ориентира спрямо BMW

Барикело се ориентира спрямо BMW

39
0

Рубенс Барикело пропусна за малко да се класира в последната трета част на квалификацията, но това изглежда не го изненада особено. Той оцени позицията си като много добра по отношение на стратегията и като доста по-добра от предната десета.
Хонда са един от тимовете, които традиционно изглеждат доста зле в петъчните тренировки, но в течение на уикенда подобряват представянето си. Това разбира се е направило впечатление и на бразилеца.
“Да така е не изглеждаме впечатляващо в петък, но тогава е времето когато човек трябва да се ориентира по екипа на BMW”, казва бразилецът визирайки, факта че Хайдфелд и Кубица карат с много гориво в първите две тренировки. Едва в събота сутринта баварците източват резервоарите и показват истинските си възможности.
“Когато човек ни види в петък, подобно на тях на 17-18 позиция лесно може да се обърка относно потенциала ни. В действителност на нас не ни липсва толкова много, просто сме много тежки.”
Барикело не подхожда към състезанието особено оптимистично, заради дефицита на Хонда по отношение на максималната скорост. Това както вече стана ясно е една от най-големите слабости на RA108, а местата за изпреварване в Барселона са много малко и определено е нужна по-висока максимална скорост спрямо пилота отпред.