Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело се присмива на слуховете за Кими

Барикело се присмива на слуховете за Кими

43
0
Барикело,Райконен

Въпреки че мениджмента на Кими Райконен категорично отрече завръщането на финландеца във Формула 1 и обясни, че посещението му в Гроув е било чисто лично, все повече се засилват слуховете за възможното му преминаване в Уилямс за следващия сезон. Защото Райконен едва ли е отишъл в английската провинция само за да изпие чаша чай със сър Франк Уилямс и да се осведоми за здравето му.

Тези слухове едва ли са приятни за Рубенс Барикело, който въпреки годините си не крие, че иска да продължи да кара във Формула 1 поне още няколко години. А въпреки опита си, той едва ли е сред най-търсените пилоти. Попитан от ВВС какво знае за слуховете относно Кими, Барикело избухнал в бурен смях.

„Не знам, наистина“, отговорил той смеейки се на въпроса, какво може да върне Райконен във Формула 1. „Чух за подобни слухове, но не знам нищо конкретно. Не мога да кажа нищо честно казано. Но смятам, че е много смешно.“

Дали след няколко месеца ще го намира още за смешно е трудно да се каже. Факт е, че слуховете се засилват. От Уилямс запазиха мълчание, Райконен лично също не се изказа. Факт също така, че Барикело се натиска, за да бъде подновен договорът му, а от екипа продължават да мълчат. По същия начин, както стана миналата година с Нико Хюлкенберг.

Сам Майкъл, който в Сингапур бе за последно в екипа на Уилямс преди да премине в Макларън, обяви че би се радвал, ако Райконен се завърне.

„Разбира се, че бих се радвал“, обясни Майкъл. „Той е силен пилот и освен това е световен шампион. Освен това е готин тип и смятам, че има място във Формула 1. Ще бъде хубаво да го видим отново в падока.“