Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело ще тества болид от Индикар

Барикело ще тества болид от Индикар

43
0

Рубенс Барикело е на път да тества болид от Индикар следващия месец след Гран при на Бразилия. Състезанието на пистата Интерлагос може да се окаже последното в дългата му кариера във Формула 1.

36-годишният бразилец каза миналия уикенд на Фуджи, че мълчанието от страна на Хонда започва да го уморява, докато той се надява на място за 2009 година.

Междувременно Хонда по-скоро биха подписали с Фернандо Алонсо или Бруно Сена и макар и с испанеца да е почти невъзможно, то племенникът на Айртон Сена с радост би карал за японците. Това определено прави ситуацията да не изглежда много добре за Рубенс.

Носеха се слухове, че най-добрата възможност пред Барикело извън Формула 1 са Бразилските серии за стокови автомобили, в които карат минали бразилски състезатели от Формула 1 – Тарсо Маркес, Лучано Бурти, Рикардо Зонта и Антонио Пицония.

Според южноамериканския портал за моторни спортове „Гранде Премио” обаче Барикело е на път да тества следващия месец болид Пенске от Индикар. Двигателят на колата е дело на Хонда. Най-вероятно това ще се случи на трасето Хоумстед във Флорида.