Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Справихме се по-добре от предвижданията

Барикело: Справихме се по-добре от предвижданията

53
0

Рубенс Барикело харесва много пистата Силвърстоун и това пролича и в представянето му в квалификацията за утрешната Гран при на Великобритания. Бразилският пилот на Браун Гран при успя да се класира на първа редица на грида, докато съотборникът му и лидер в световния шампионат Дженсън Бътън ще стартира в домашната си надпревара от шесто място.

– Много съм щастлив, че тръгвам от първа редица утре на трасе, което обичам и чувствам като дом. След упорита работа снощи променихме колата в известна степен – инженерите свършиха невероятна работа, за да направят реглажите така, както на мен ми харесва – обясни Барикело. – Ясно е, че Ред Бул са направили крачка напред и това е другата причина за задоволството ми от второто място – между Себастиан [Фетел] и Марк [Уебър]. Днес се надявахме на трета позиция, така че се справихме по-добре.

Бътън от своя страна имаше повече проблеми в тренировката за място на грида.

– Въпреки че шесто място в никакъв случай не е лош резултат, съм сериозно разочарован, че ще стартирам в родната си надпревара толкова назад. Бяхме наясно колко ще ни е трудно, тъй като болидът ни не работи много добре при ниски температури и не можех да генерирам достатъчно температура в гумите. При това положение предната част бе нестабилна във високоскоростните завои, а в останалите се дестабилизираше задницата – не е точно баланс, позволяващ да си конкурентоспособен в квалификация – коментира англичанинът.

Ситуацията не бе улеснена и от факта, че заради объркване по радиото, Дженсън бе прибран обиколка по-рано от предвиденото.