Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело заплашва да напусне заради заповеди от бокса

Барикело заплашва да напусне заради заповеди от бокса

59
0

Сагата със заповедите от бокса достигна една от старите си жертви, макар и в нов отбор. Рубенс Барикело заплаши да напусне Браун GP, ако усети, че пак е потърпевш на заповеди от бокса.

След Гран при на Испания бразилският ветеран отказа да прави съпоставки между ситуацията в Барселона между него и Дженсън Бътън и шестте си години като съотборник на Михаел Шумахер и пилот номер две във Ферари.

Тъй като шеф на тима е Рос Браун, то веднага след финала се появиха спекулации относно възможността той да е облагодателствал чрез тактиката Бътън.

„Ако усетя по най-лекия начин, че отборът фаворизира Дженсън, ще си тръгна още утре“ – каза Барикело пред американската телевизия „Спийд ТиВи. „Искам да разбера какво се случи, но съм сигурен, че всичко е наред.“

Шефовете на отбора Ник Фрай и самият Браун отрекоха фаворизиране Бътън.

„Не, не. Абсолютно не“ – каза Браун, който бе във Ферари, когато избухна известният скандал със заповеди от бокса в Австрия през 2002 година. Тогава отново потърпевш бе Барикело, като спортният директор на Жан Тод съвсем явно му каза да пусне Шумахер „заради шампионата“.

„Надявам се, че Рубенс не смята така, защото определено не го правим. Мисля, че видяхте в първия завой, че няма такива заповеди“ – каза британецът по повод на начина, по който Барикело изпревари съотборника си на старта.