Начало Formula E News Барнард ще кара за Макларън и в Берлин

Барнард ще кара за Макларън и в Берлин

163
0
Тейлър Барнард
Тейлър Барнард, снимка Формула Е

Макларън потвърди, че Тейлър Барнард ще кара и по време на състезателния уикенд в Берлин. 19-годишният пилот продължава да замества Сам Бърд. Победителят от Сао Пауло се възстановява от фрактура на китката, която получи след катастрофа на пистата в Монте Карло.

Барнард е резервен пилот на Макларън от началото на сезон 2023-24 във Формула Е. Британецът участва в тестовете за новобранци на пистата Мизано и дори записа най-бързата обиколка.

Миналия уикенд Барнард направи неочакван дебют във Формула Е, след като замести Сам Бърд. 37-годишният пилот претърпя катастрофа в първата свободна тренировка за еПри на Монако. В резултат на това той получи фрактура на едната китка и трябваше да се откаже от участие в останалите сесии

Тази седмица Бърд претърпя успешна операция на лявата си ръка. Макларън подкрепя Сам и възстановяването му, за да гарантира, че той ще може да се кара отново възможно най-бързо.

„Много сме доволни да съобщим за положителен напредък във възстановяването на Сам. Успешната операция на ръката ще подпомогне завръщането му в автомобила“, заяви Иън Джеймс.

Бърд обаче се нужда от още време, преди да бъде отново зад волана на автомобила от Формула Е. В резултат на това Макларън ще разчита на Барнард и в Берлин. Надпреварите на бившето летище Темпелхоф ще се проведат на 11 и 12 май. Заедно с него ще бъде другият пилот на Макларън Джейк Хюз.

„Тейлър се справи отлично с повикването си в последния момент в Монако, както и екипът, който му оказа голяма подкрепа и напътствия през цялото време. Сега той ще може да надгражда върху този опит. В същото време Сам работи върху възстановяването си и има пълната подкрепа на отбора. Очакваме с нетърпение той да се върне скоро в автомобила“, добави директорът на тима на Макларън във Формула Е.

Барнард записа силен дебют в Монако. Младият британец потегли последен, но си проби път напред и финишира 14-ти. Това е добър резултат, като се има предвид липсата на сериозен опит в изцяло електрическия шампионат.

Барнард е най-младият пилот във Формула Е в историята на шампионата. Преди това този рекорд се държеше от Матю Брабам, който беше на 20 години и 270 дни при старта в Путраджая през 2014 г.

„Всъщност не знаех това. Някой ми го каза по-рано“, каза Барнард. „Какво място да направя дебюта си, тук в Монако. Това е нещо, което не съм очаквал да се случи. Малко е горчиво, очевидно защото Сам се контузи. Но от друга страна това е хубаво място да направя дебюта си“, каза Барнард.