Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни доволен от прогреса на строежа в Индия

Бърни доволен от прогреса на строежа в Индия

66
0
Гран при на Индия

Бърни Екълстоун изрази огромно задоволство от напредъка на строежа на писта в Индия. Страната е включена в предварителния календар на Формула 1 за 2011 г. и англичанинът скоро посети съоръжението (намиращо се близо до Ню Делхи), за да види докъде е стигнало.

– Не мога да ги нахваля достатъчно. Всичко беше много по-добре, отколкото очаквах. Пистата е значително по-хубава от куп други. Слушах разни неща за Индия и си мислех, че трябва да отидем там. Трябваше още по-рано да отидем. Сигурен съм, че Формула 1 ще бъде приета добре в Индия. Спортът ще помогне за представянето на държавата пред останалия свят. Индия може да извлече каквото си иска от подобно събитие. Всички съмнения покрай Игрите на британската общност бяха плод на глупави медийни репортажи. Затова и отидох лично. Иначе гледах церемонията по откриването [на игрите] по телевизията и беше по-добра от тези на Олимпиадата и на световното по футбол – коментира Бърни.

Посещението му вероятно е продиктувано и от затрудненията, изпитвани от организаторите на Гран при на Корея да довършат изцяло съоръжението си за предстоящата надпревара там. Дори и днес работници и войници продължиха да се трудят.

Индийската писта пък е дело отново на архитект Херман Тилке. Тя е част от огромен проект, разпростиращ се на 1000 хектара, за спортен комплекс, който освен трасето ще включва и игрище за крикет.