Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни Екълстоун на официално посещение в Сочи

Бърни Екълстоун на официално посещение в Сочи

53
0
Бърни Екълстоун,Дмитрий Козак

Бърни Екълстоун направи персонално посещение на строящата се на брега на Черно море писта в руския град Сочи. И докато почти всички съоръжения за зимните олимпийски игри в града са пред завършване, то работата на трасето тече на пълни обороти. В това се убеди и самият Екълстоун, който посети града по покана на вицепремиера на руската федерация Дмитрий Козак.

По план, проектираната от германският архитект Херман Тилка 5.854 километрова писта, трябва да бъде завършена през следващата година и през есента да приеме Гран при на Русия. Трасето минава и през олимпийското село. Козак и Екълстоун се информираха подробно за развитието на проекта.

Вече е положен първият асфалтов слой и посетителите имаха възможност дори да направят първите си обиколки по трасето. Накрая бяха посетени и обслужващите пистата съоръжения. И двамата високопоставени гости за изразили задоволството си от постигнатия напредък, като работите вървят по план.

Екълстоун похвали руските екипи за извършената досега работа, като е изразил възхищението си от постигнатото до момента. Англичанинът бе почетен гостенин и при полагането на първата копка.

Трасето се състои от 12 десни и 6 леви завоя. Има интересни комбинации от бързи и технични участъци. Между първия и втория завой пък се предвижда достигането на максимална скорост от 321 км/ч. Средната скорост пък се оценява на 215 км/ч. Сградата, в която ще се помещават боксовете предвижда 33 клетки, а главната трибуна ще предостави място за 13 600 зрители.