Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни Екълстоун не е свързан с продажбата на Уилямс

Бърни Екълстоун не е свързан с продажбата на Уилямс

647
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Клер Уилямс отрече твърденията, според които компанията, която наскоро купи тима нейния тим е свързана с Бърни Екълстоун.

Съвсем наскоро бе обявено, че отборът от Гроув се сдобил с нов собственик. Това е американската инвестиционна компания Дорилтън Кепитъл. Малко след като сделката бе обявена, се появиха спекулации, че бившият шеф на F1 Бърни Екълстоун е свързан с продажбата на Уилямс.

 

На въпрос за тези слухове заместник-шефа на отбора Клер Уилямс заяви, че тези спекулации не са верни и  новите собственици нямат нищо общо с Бърни Екълстоун.

„Говорих с г-н Екълстоун по-рано през седмицата и го попитах дали той стой зад всичко това. Между другото това бе просто шега“, сподели Клер.

„Бърни не е част от Дорилтън Кепитъл. Така напълно се отричат твърденията за негово участие в тази сделка. В такава финансова ситуация не е лесно да се предприеме този ход. Много се радвам, че успяхме да осигурим нови собственици, които искат да развиват нашия отбор“. добави заместник-шефът на Уилямс.

„Ще излъжа, ако не съм била емоционална през последните няколко месеца. Това решение бе много трудно, но екипът се нуждаеше от инвестиции и очаквам светло бъдеще на тима с новите собственици“, завърши Клер Уилямс.

ИЗТОЧНИКplanetf1