Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни: Гран при на САЩ? Не бих заложил, че ще се случи

Бърни: Гран при на САЩ? Не бих заложил, че ще се случи

36
0
Гран при на САЩ,Остин,Тексас

Предвидената за догодина Гран при на САЩ явно е под съмнение и провеждането й зависи от управляващия търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун, стана ясно по време на уикенда за Гран при на Абу Даби. Различия между строящите трасето до Остин (Тексас) компании и организаторите на надпреварата са причина за колебанията.

Остин? Не бих заложил пари, че ще се случи – отговори Екълстоун на въпрос за старта в САЩ, пристигайки на Яс Марина след показанията си по делото срещу Герхард Грибковски в Мюнхен. – Надявам се да стане и правим всичко възможно, но не искам да казвам да.

Президентът на трасето Стив Секстън заяви, че е изненадан от коментара на англичанина.

Няма съмнение, че ако той иска Гран при на САЩ да се случи през 2012 г., то това със сигурност ще стане. Финансите ни са осигурени, строежът върви по план, така че не разбираме изявлението на г-н Екълстоун. Той прояви сериозен интерес към Остин и състезанието там, както и към промотирането на марката F1 в Съединените щати – обясни Секстън.

Той призна, че проект от такава величина има определени затруднения, но всички включени в него са решени да го изведат до успешен край. Правата да провеждането на надпреварата обаче принадлежат на компанията Full Throttle Productions, чийто шеф Таво Хелмунд е дългогодишен приятел на Бърни.

Г-н Екълстоун бе невероятно търпелив при всички грижи около Остин. Ние работихме неуморно да доведем Формула 1 в САЩ. Сега е ред на хората от пистата да направят така, че проектът да се изпълни – каза Хелмунд.