Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни изключва завръщане на F1 на Силвърстоун

Бърни изключва завръщане на F1 на Силвърстоун

35
0

Бърни Еклестън напълно изключи вероятността Формула 1 да се завърне на Силвърстоун, дори ако това означава британската Гран при да липсва от календара.
Притежателят на търговските права на F1 подписа 10-годишен договор с пистата Донингтън парк. Според уговорката тя трябваше да бъде ремонтирана и да започне да домакинства кръг от Гран при от 2010 г. нататък. Съгласно настоящата ситуация обаче изглежда собствениците на Донингтън парк няма да могат да спазят обещанието си.
Според сър Джеки Стюарт, ако това наистина се случи, състезанието трябва да се върне на Силвърстоун, но на всяка цена да има Гран при на Великобритания.
Еклестън обаче е непреклонен и заяви, че ако Донингтън не спази уговорката, той ще даде датата за британската надпревара на друга държава.
“Напуснахме Силвърстоун, защото се опитвам да подобря съоръженията, на които се провеждат кръговете от F1, по целия свят – обясни Бърни. – И когато постоянно наемам хора да строят нови писти по стандартите, които се опитваме да достигнем, как да се върнем обратно на Сълвърстоун? Споразумяхме се с тях преди много години да им дам достатъчно пари, за да построят всичко необходимо. Те не го направиха,”