Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни мечтае Райконен да се завърне

Бърни мечтае Райконен да се завърне

31
0

Бърни Екълстоун си има нова мечта. Кими Райконен да се завърне във Формула 1 и догодина на решетката да има шестима шампиони. А както знаем от далечното, близкото и съвсем близкото минало, неговите мечти бързо се сбъдват.

От доста време насам се носят слухове, според които Райконен ще се завърне догодина. Най-близко до подписа на финландеца били хората на Франк Уилямс. Или поне така се твърдеше след посещението на световния шампион в Гроув през септември. Сега обаче изглежда предстои пластовете да се разместят и не е никак сигурно, дори за пилоти с договори, оставането в един или друг отбор.

„За мен ще е прекрасно, да го видя отново в падока“, сподели Бърни пред финландската телевизия MTV3. Той обаче явно е наясно, че Кими е непредвидим. „Все пак не съм сигурен, доколко са сериозни неговите намерения.“

Последно след започналите спекулации Райконен се изказа доста резервирано. Според него имало много възможности, но той щял да каже нещо, когато има нещо конкретно.

„В слаба кола просто няма как да се бориш за победа“, обясни Кими пред същата телевизия преди няколко седмици.

Качествата на болидите на Уилямс определено не са сред най-добрите. Все пак през следващата година британците отново ще използват двигатели на Рено.

„Да имаш шампион в редиците си наистина е амбициращо за целия отбор“, обясни наскоро Адам Пар от Уилямс. „Моето впечатление е, че той (Кими – б.р.) е много навит да се върне. Не мога да кажа нищо конкретно, но така или иначе се нуждаем от възможно най-добрите пилоти за 2012 г.“