Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни навършва 80 днес

Бърни навършва 80 днес

42
0
Бърни Екълстоун,екълстоун

Бърни Екълстоун навършва 80 години днес, а вече повече от половин век е част от света на Формула 1. Енергичността на англичанина остава непроменена и той няма никакво намерение да се оттегля от постовете си, продължавайки да работи непрекъснато.

– Да се оттегля? Защо? Парите ми трябват, не мога да си позволя да се пенсионирам. Не се притеснявам. Възрастта е нищо. Хората ме карат да смея, когато говорят за минаването на годините. Всичко това са глупости аз съм като Обама – обичам да вървя напред – бе един от последните коментари на Бърни по повод годишнината му.

Във Формула 1 обаче понякога се притесняват за времето след Екълстоун, тъй като той не е посочил свой наследник и не е ясно как ще функционират компаниите му в негово отсъствие. Рос Браун например призна в Корея, че отборите определено искат повече яснота по въпроса какво ще стане, ако нещо се случи с Бърни.

– На него му трябва план, но вероятно тайничко вече си е подготвил такъв – заяви бившият президент на ФИА Макс Мозли. – Той е цар на тактиката и поради това никога не се е тревожил особено за стратегии. Едно от любимите му изречения е: Винаги искате всичко да ви е кристално ясно, но понякога е по-добре да има малко объркване.

Сър Франк Уилямс също отбеляза приноса на Екълстоун за развитието на Формула 1 до глобалния спорт, който е в момента. Той нарече сънародника си „главният архитект на нашата глобална експанзия и успех“.

– Би могъл да спечели пари, търгувайки с безполезни камънаци. Затова сме истински късметлии, че имаме на наша страна един от най-добрите продавачи в света, а той продава Формула 1 – допълни Сър Франк.