Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни: Не ме е страх от присъда

Бърни: Не ме е страх от присъда

72
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун не се притеснява, че може да получи ефективна присъда заради скандала с даването на подкуп на Герхард Грибковски.

„Не съм виновен, но ако бъда пратен в затвора, ще се съобразя“, обясни 82-годишният англичанин пред вестник Таймс. „Не вярвам, че ще ми хареса особено, но човек трябва да се справя в подобни ситуации.“

Срещу Екълстоун бе заведена преписка за подтикване към корупция и подкуп в особено голям размер от Мюнхенската прокуратура. Дали ще бъде заведено дело срещу силния човек във Формула 1 обаче все още не е ясно. Мюнхенският окръжен съд ще вземе решение за това едва през месец юли. Ако се стигне до процес англичанинът е заплашен от затвор. Въпреки това той не смята да се отказва от заеманите постове.

Както е известно, Екълстоун е обвинен, че е подкупил членът на управителния съвет на Байерише Ландесбанк, Герхард Грибковски, с $44 млн. да продаде дяловете на банката от Формула 1 на британския инвеститор CVC, вместо на друга заинтересована страна, даваща повече пари от британците. Грибковски вече бе осъден във връзка с тази афера на осем и половина години затвор. Той хвърли сериозни обвинения срещу Екълстоун, който пък твърди, че е платил парите, защото е бил изнудван от германеца.