Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни планира индийски спонсори във Формула 1

Бърни планира индийски спонсори във Формула 1

27
0

Бърни Еклестън ще се опита да увеличи интереса на Индия към Формула 1, като посети страната следващия месец.

Шефът на Формула 1 ще пристигне на визита в Индия, за да види как прогресира конструирането на пистата за бъдещата Гран при на Индия. Той обаче, че ще потърси и начини да привлече повече индийски спонсори в спорта.

2009 година е втората година на Форс Индия във Формула 1, но все още по кокпита на VJM02 стоят предимно логата на марките за алкохол и въздушни линии на Виджай Маля.

Еклестън отрече за влияние на настоящите глобални финансови затруднения върху Формула 1, но призна за интереса си да навлезе в една от най-бързо развиващите се икономики в света.

„Когато пристигна през октомври в Индия, ще се срещна с различни хора и ще видя какъв е най-добрият начин да продължим напред“ – коментира британецът. Формула 1 загуби доста спонсори в следствие на гореспоменатите световни финансови затруднения, но Еклестън е категоричен, че най-лошото е отминало.

„Спонсорирането бе явен проблем, тъй като много големи имена започнаха да преразглеждат участието си. Сега обаче е по-добре и спонсорите се завръщат.“