Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни призовава Индия да подкрепи Чандок, Лопес се отказа от F1

Бърни призовава Индия да подкрепи Чандок, Лопес се отказа от F1

36
0

Бърни Еклестън призова Индия да подкрепи пилота на Испания Рейсинг Карун Чандок. Състезателят ще е съотборник на Бруно Сена в тима, като привличането му бе потвърдено официално от Колин Колес по време на представянето в Мурсия преди дни. Той е едва вторият представител на родината си във Формула 1 след Нараин Картикеян, който кара за Джордан през 2005 г.

Еклестън пък заявява, че е радостен от факта, че Чандок си намери място в Гран при, макар нещата да се случиха в последния момент. Според англичанина Испания Рейсинг са в състояние да осигурят на Карун стабилност и възможност за развитие. Индиецът вече познава добре Сена, тъй като двамата бяха съотборници в iСпорт в сериите GP2 през 2008 г.Според екипа те се сработват прекрасно и заедно развиват чудесно автомобила си, създавайки здрава връзка и с отбора.

– Вярвам, че Карун ще се установи до средата на сезона и ще демонстрира потенциала си, като през това време нямам търпения да видя индийските медии и зрители да го подкрепят – допълва в изявлението си пък Еклестън, според когото страната е на път да се превърне в един от най-важните играчи на световните пазари и в областта на културата и спорта.

Позитивното му мнение е продиктувано не на последно място от факта, че подписа договор за Гран при на Индия през 2011 г.

Междувременно Хосе Мария Лопес се отказа от мечтата си да стане част от Формула 1 през 2010 г. Аржентинският пилот имаше договор с провалилия се проект USF1 и въпреки че успя да прекрати контракта, не си намери друго място. Той се надяваше да стане трети състезател в Испания Рейсинг, въпреки че някои от спонсорите му не останали особено очаровани от идеята. Според непотвърдена информация от Шарлът отказват да върнат на Лопес аванс в размер на $830 000.