Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни предупреждава да се съхранят организаторите

Бърни предупреждава да се съхранят организаторите

968
0
Интерлагос, писта Хосе Карлос Паче, Гран при на Бразилия
пистата Интерлагос; снимка: Пирели

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди своите наследници от Либърти Медия, че не трябва да се опитват да натискат организаторите да правят състезания на всяка цена през тази година. По-скоро е необходимо да опитат да им помогнат и финансово. Целта е да ги съхранят и да могат да правят стартове в бъдеще. Това се налага дори в случай, че трябва календарът да се разтегне. Обсъждат се и варианти, при които стартовете в Бразилия, Бахрейн, Абу Даби са в началото на следващата година.

„Дори да се опитват да направят възможно най-много състезания, те трябва да запазят организаторите щастливи”, заяви Екълстоун

„Ако вие сте промоутър и ви предложат да направите състезанието през ноември, когато времето е лошо и няма да дойде никой, финансово това няма да е възможно. Единственият шанс да направите състезание е ако Либърти ви предложи някаква финансова подкрепа, някакви нови условия”, допълни той в поредното си блиц интервю в британската преса.

89-годишният англичанин лично е подписвал не малка част от контрактите с домакините. Според него Либърти просто не трябва да търси някакви неустойки или компенсации (каквито той е заложил) при сегашната ситуация. Той смята, че е необходимо да се намери път как да има състезания, от които да се спечелят изобщо някакви средства. С тях екипите ще финансират някак кампаниите си през следващата година без никакви промени по колите. Организаторите не бива да фалират, за да има следващи състезания.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter