Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни предупреждава да се съхранят организаторите

Бърни предупреждава да се съхранят организаторите

1116
0
Интерлагос, писта Хосе Карлос Паче, Гран при на Бразилия
пистата Интерлагос; снимка: Пирели

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди своите наследници от Либърти Медия, че не трябва да се опитват да натискат организаторите да правят състезания на всяка цена през тази година. По-скоро е необходимо да опитат да им помогнат и финансово. Целта е да ги съхранят и да могат да правят стартове в бъдеще. Това се налага дори в случай, че трябва календарът да се разтегне. Обсъждат се и варианти, при които стартовете в Бразилия, Бахрейн, Абу Даби са в началото на следващата година.

„Дори да се опитват да направят възможно най-много състезания, те трябва да запазят организаторите щастливи”, заяви Екълстоун

„Ако вие сте промоутър и ви предложат да направите състезанието през ноември, когато времето е лошо и няма да дойде никой, финансово това няма да е възможно. Единственият шанс да направите състезание е ако Либърти ви предложи някаква финансова подкрепа, някакви нови условия”, допълни той в поредното си блиц интервю в британската преса.

89-годишният англичанин лично е подписвал не малка част от контрактите с домакините. Според него Либърти просто не трябва да търси някакви неустойки или компенсации (каквито той е заложил) при сегашната ситуация. Той смята, че е необходимо да се намери път как да има състезания, от които да се спечелят изобщо някакви средства. С тях екипите ще финансират някак кампаниите си през следващата година без никакви промени по колите. Организаторите не бива да фалират, за да има следващи състезания.